Cantatevespers Oude Kerk

Sinds 2001 wordt er elk jaar een serie cantatevespers georganiseerd in de Oude Kerk. Het betreft vrijwel altijd cantates van J.S. Bach.  De organisatie is in handen van een klein comité van de Hofkerk Delft. De Hervormde gemeente stelt de Oude Kerk gratis ter beschikking, muziek en zang wordt verzorgd door studenten van het conservatorium, kosten voor publiciteit (affiches, programmaboekje) worden de laatste jaren betaald door de Raad van Kerken Delft.

Het betreft hier geen concerten, maar kerkdiensten, al is er tijdens de dienst geen collecte en geen preek. Wel zijn er lezingen uit de Heilige Schrift. Daarbij wordt het Luthers Rooster gehanteerd (zoals in de tijd van Bach ook gebeurde).

Het programma van de Cantatevespers in het kerkelijk jaar 2012 – 2013:

alle vespers zijn in de Oude Kerk, Heilige Geestkerkhof 25 Delft. Aanvang: 19 uur, kerk open 18.30 uur

30 september: “Wer sich selbs  erhöhet, der soll erniedriget werden” BWV 47

18 november: MAche dich, mein Gesit, bereit” BWV 115