maandag 21 augustus 2017

• Dit event is voorbij.

Landelijke themazondag: Christen-zijn op je werk

11/11/2012

De zondag van 11 november is door de werkgroep Christen-zijn op je werk uitgeroepen tot Landelijke themazondag ‘Christen-zijn op je werk’. Zo hoopt de werkgroep opnieuw aandacht te krijgen voor de uitdagende vraag hoe je op een goede manier christen kunt zijn op je werk.
In de week voorafgaande aan deze themazondag wordt er op woensdag 7 november 2012 in veel kerken dank uitgesproken naar God op de ‘Dankdag voor gewas en arbeid’. Daarom wordt juist op de zondag direct na Dankdag de relatie tussen geloof en werk centraal gesteld.
Voor wie op zondag tijdens de diensten aandacht wil besteden aan het thema ‘Christen-zijn op je werk’ is er een speciale informatieve website www.christenzijnopjewerk.nl ingericht met o.a. preekschetsen, toespraken, bijbelteksten, liederen en verdiepende literatuur(verwijzingen). Op die website kan men zich ook vrijblijvend aanmelden om mee te doen.
De website biedt ook een speciaal ontwikkelde enquête waarmee gemeenten van tevoren onderzoek kunnen doen naar de stand van zaken in de eigen kerk: hoe beleven gemeenteleden hun christen-zijn op hun werk? De resultaten zijn weer te gebruiken bijvoorbeeld in de preek. Ook is er gespreksmateriaal beschikbaar voor kringen en gespreksgroepen die verder willen met het thema. Zo is er een boekenlijst met ruim 30 Nederlandstalige boeken rond het thema ‘Christen-zijn op je werk’.
Meer informatie www.christenzijnopjewerk.nl

Datum: