Meer van Galilea in Drenthe

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2013, zal er in Hollandscheveld op recreatieterrein Schoonhoven in Zuid-Drenthe het evenement Het Meer van Galilea worden georganiseerd. Het gaat om een mix van toneel, muziek en vertellingen. Tussen 19.00-23.00 uur is het recreatieterrein/plas veranderd in een vissersdorp aan de rand van het meer van Galilea in de tijd van Jezus. Op de markt uit die tijd lopen herders met schapen en Romeinse soldaten. Tientallen vrijwillige toneelspelers, verhalenvertellers en muzikanten en brengen de Bijbelse tijd dichtbij. Het aantal bezoekers steegt tussen 2010 en 2012 van 3000 naar 7000 personen.

Organisator is de stichting Burning Heart, ontstaan uit een protestantse gemeente. Het evenement wordt gedragen door vele vrijwilligers uit bijna alle christelijke kerken en gemeenten uit de regio. Het merendeel van de bezoekers is geen kerkganger, maar wel positief over dit laagdrempelige evenement waar de Goede Boodschap wordt gebracht.
Informatie: www.hemelvaartsdag.info.

Geplaatst in Overig nieuws.