12 oktober | Mariahulde | Maria van Jessekerk

De maanden mei en oktober zijn de Mariamaanden in de Katholieke kerk en dan wordt aan Maria extra veel aandacht besteed. In de Maria van Jessekerk wordt dat gedaan met o.a. de Mariahulde/ samenzang Marialiederen. Het gemengd koor Deo Sacrum- Delft en mannenkoor Vox Latina o.l.v. dirigent/ organist Petra Veenswijk zingen daarnaast bekende en minder bekende Marialiederen. Hoogtepunt is de lichtprocessie waarbij iedereen de mogelijkheid wordt geboden om een kaarsje bij het oude Mariabeeld te plaatsen, onder het zingen van het bekende lied “Te Lourdes op de bergen”. De hulde wordt afgesloten met het samen zingen van het overbekende lied “O Sterre der zee”.  
Ook aanwezig is de pastor en zijn er leden van het Gilde “Maria van Jesse”. Zij organiseren de jaarlijkse Maria Ommegang in Delft.
De kerk is op zaterdag 12 oktober a.s. vanaf 12.00 uur open. De Mariahulde met samenzang Marialiederen begint om 15.00 uur en duurt tot ca. 16.15 uur. U ontvang gratis een kaars en een programmaboekje. De toegang is vrij, wel is er na afloop een collecte ter bestrijding van de kosten.

Een impressie van de Mariahulde is te zien op het YouTube filmpje van Arie Oliehoek: https://www.youtube.com/watch?v=XLZt39adnuw

Geplaatst in Kerkelijk nieuws, Plaatselijke kerken.