Het labyrint, een meditatieve tocht

Een labyrint is een kruisingsvrij, slingerend pad dat de loper langs een aantal wendingen naar het centrum voert en weer terug naar buiten. Het is een oeroud symbool voor onze levensweg dat ook vele bochten en onverwachte wendingen kent. De antieke mens wist dat het echte doel van de geestelijke reis in het midden ligt. Hij ontwierp daarom het labyrint als beeld van de levensreis. Labyrinten in kerken voeren je als wandelaar tegel voor tegel naar het midden. Voor wie het met toeleg doet kan het een wonderlijke ervaring zijn: de ervaring van ‘ik ga de weg zelf’ en tegelijk ‘ik word door de weg geleid’.
Datum: za 22 september 2012
Plaats: Maria van Jessekerk
Bijdrage: 4 euro per persoon
Tijd: 10.30 – 15.30  uur
Begeleiding: Anne-Marie Wegh (verbonden aan ‘De Watertoren Delft’) en pastor José de Boer, pw
Opmerking: Graag sokken meenemen i.v.m. het kleed waarop we lopen
Bijdrage: € 4,00 per persoon
Aanmelden: geestverruimend­(at)rkdelft(dot)nl of tel: 015-2560939
Minimum aantal: 10 personen
Maximum aantal: 20 personen

Geplaatst in Events, Nieuwsbrief, Plaatselijke kerken.