Toenemend aantal kinderen groeit op met de Voedselbank

Jaarverslag 2015

DELFT – De Voedselbank Delft en omstreken heeft vorig jaar opnieuw meer voedselpakketten uitgedeeld. Hoewel de stijging kleiner was dan de jaren ervoor bedroeg deze 8,5%. Het aantal kinderen dat voedselhulp krijgt, nam relatief sterk toe (12%). In totaal zijn ruim 20.000 voedselpakketten uitgedeeld met een totale winkelwaarde van circa 620.000 euro.‘Waar de economie volgens zeggen uit het dal kruipt, is dat voor onze doelgroep niet zichtbaar. Integendeel en dat is zorgelijk,’ zegt voorzitter Hans Mostert van de Voedselbank Delft. 

Eind vorig jaar stonden 486 huishoudens ingeschreven bij de Voedselbank, bestaande uit 1312 personen waarvan 675 kinderen. De groei heeft gevolgen voor de organisatie van de Voedselbank. De opslagruimte is uitgebreid en hierin is een tweede koelcel in gebruik genomen. Verder waren nieuwe kratten, hef- en tilmateriaal, grote mobiele koelkasten, een schrobmachine en een tweede bakwagen nodig. De Voedselbank is afhankelijk van beperkte gemeentelijke subsidie en giften van kerken, instellingen, bedrijven (vooral voedsel) en particulieren. 

Het bestuur is tot de conclusie gekomen dat de bestuurlijke kracht vergroot zou moeten worden door meer kritisch vermogen te organiseren. Besloten is om een Raad van Advies in te stellen. Een reglement voor deze Raad van Advies is vastgesteld en momenteel wordt gezocht naar geschikte kandidaten.

Bij de Voedselbank Delft werkten eind vorig jaar 94 vrijwilligers. In totaal besteden deze vrijwilligers samen naar schatting ruim 500 arbeidsuren per week aan het werken voor de Voedselbank. Dat is op jaarbasis 26.000 uur. 

In 2015 verkreeg de Voedselbank opnieuw de groene status voor voedselveiligheid. 

Voor meer informatie zie het jaarverslag jaarverslag 2015 VB Delft

Hans Mostert (Vz), tel. 06 51509663

Geplaatst in Overig nieuws, Persberichten.