Tom Parker’s wereldberoemde bewerking van Händel’s meesterwerk in Delft

In 1741 schrijft Georg Friedrich Händel een oratorium dat Messiah heet. De Messiah is één van de populairste werken in de klassieke muziek en is een absoluut meesterwerk.

In 1979 kwam de Engelse componist-arrangeur Tom Parker met een moderne bewerking; koor en orkest werden daartoe aangevuld met moderne solisten en een ritmesectie. The Young Messiah, uitgevoerd door The New London Chorale en Madeline Bell, Vicky Brown, George Chandler en Steve Jerome als solisten werd een wereldwijd succes. Ook in 2012, meer dan 30 jaar later, is het project nog steeds ongekend popular.

In het najaar van 2012 kunt u The Young Messiah opnieuw live beleven, deze keer uitgevoerd door solisten, band en projectkoren van The Choir Company. Na bijzondere samenwerking met gospelartiesten als Don Moen, Ron Kenoly, Graham Kendrick, The Convocation Big Band en medewerking aan o.a. de Hour of Power kersttournee en EO’s Nederland Zingt hebben de zangers en zangeressen van The Choir Company zich vol toewijding en enthousiasme op dit geweldige project gestort. Uniek is dat er voor elke concertplaats een projectkoor klaar staat- zangers en zangeressen uit alle delen van het land die op hoog nivo de bekende liederen als Every Valley, Unto Us A Child is Born, I know that My Redeemer Liveth en het majestueuze Hallelujah zullen laten klinken.

The Young Messiah vertelt op aansprekende wijze over het leven van Jezus Christus, de Messias: Zijn verschijning op aarde, Zijn lijden, sterven en opstanding. We nodigen u van harte uit voor een bijzonder avondje uit want The Young Messiah is daadwerkelijk een Feest van herkenning.

Kaarten kosten 12,50 excl. 2 euro reserveringskosten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij www.events4christ.nl of telefonisch: 0297-237171.

• Zaterdag 3 november – Rotterdam (Breepleinkerk van Malsenstraat 104)
  • Vrijdag 9 november – Emmen (de Wegwijzer Meerstraat 36)
  • Zaterdag 10 november – Alphen aan den Rijn (PiusX Kerk van Nesstraat 1)
  • Vrijdag 16 november – Delft (Zaal Levend Water Hermesstraat 65)
  • Zaterdag 17 november – Meppel (Grote of Mariakerk Hooftstraat 52)
  • Zaterdag 24 november – Harderwijk (Centrum de Regenboog Tubadreef 99)

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Events4christ | www.events4christ.nl

Geplaatst in Nieuwsbrief, Plaatselijke kerken, Top5.